WELKOM

Welkom op mijn website. Ik ben Hermi van der Sluiszen, autodidact, geboren in 1956 in Zaandam. Ik heb tot mijn vijftigste in Breda gewoond en nu woon ik in Wijk en Aalburg. Sinds het schilderen in mijn leven is gekomen, is veel veranderd. Met mijn website wil ik je laten zien wat ik tot nu toe heb geschilderd/getekend. Ook fotografeer ik de laatste jaren graag.

 

INSPIRATIE

 

Voornaamste inspiratiebronnen zijn emotie en muziek, waarbij muziek ook weer leidt tot emotie. Daarnaast word ik bij de keuze van ´koppen´ geïnspireerd door het verhaal achter de mens of ook simpelweg de houding/uitdrukking op het gezicht. Bij het maken van foto´s spelen lijnen en licht een belangrijke rol.

 

WERKWIJZE

 

Ik maak vooraf meestal geen schetsen of een studie. Alles wordt direct op het doek gezet. Daarom werk ik het liefst met acrylverf, maar ook ecoline. Als ondergrond gebruik ik papier, board of doek.

Ik werk voornamelijk intuïtief. Probeer het denken stil te zetten en dat wat van binnenuit aan emotie bovenkomt te schilderen. De kwast gaat zijn eigen weg. Deze manier van werken geeft veel energie en kracht. Het resultaat is vaak leerzaam. Ik kan eruit halen wat mij, soms onbewust, bezig houdt.

Ook fotograferen doe ik zonder voorbereidingen. Belangrijk is wel het licht. Ik loop en ik kijk.... en ik kijk.....

 

EXPOSITIES

 

april - juni 2002: Audiologisch Centrum in Breda

februari - juni 2003: Medisch Centrum Kroeten in Breda

april - mei 2004: Basiliek St. Jan de Doper in Oosterhout (prix d´Oosterhout-publieksprijs)

juni 2005: Nieuwe Veste in Breda. Talens Palet

oktober - november 2006: Stadskantoor Breda

januari - februari 2007: De Hoed in Geertruidenberg

 

Ik exposeer niet meer. Het kost veel tijd en heeft ook geen prioriteit.

CONTACT

 

Een reactie vind ik leuk om te ontvangen.

hermi.art@gmail.com

06-24577549